Mark De Geest's '14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition) PDF

By Mark De Geest

'14-'18 in a hundred dagen overspant de hele duur van de Grote Oorlog en biedt een helder inzicht in de influence ervan op onze samenleving. Elk van de honderd hoofdstukken vertrekt van een welbepaalde gebeurtenis op een bepaalde dag en plaatst die in haar context: hoe kon het zover komen, en wat gebeurde er achteraf ? De grote oorlogsfeiten komen aan bod, zoals de aanslag op kroonprins Frans-Ferdinand, de model van Leuven, de inundatie van de IJzervlakte en de wapenstilstand in Compiègne. Maar het boek vertelt ook de persoonlijke verhalen van soldaten die sneuvelden, van burgers die zich verzetten tegen de Duitsers of van mensen die wegens spionage werden geëxecuteerd. Ook gewaagde militaire operaties en nieuwigheden op het slagveld (gas, vliegtuigen, tanks...) worden belicht.

Show description

Read Online or Download '14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks_1 books

New PDF release: Lente (De vier seizoenen) (Dutch Edition)

Karl Ove is met zijn drie maanden oude dochter Anne onderweg naar zijn vrouw Linda, die is opgenomen. We volgen chicken tijdens een roadtrip van zonsopgang tot zonsondergang. Het is lente, de bomen krijgen knoppen, de dagen worden weer langer. Tegelijkertijd is er de duisternis van de ziekte van Knausgårds vrouw.

Read e-book online Vroege werken (Dutch Edition) PDF

Valt 'Vroege werken' in twintig woorden samen te vatten? "Natuurlijk. Het zijn essays, maar ze neigen naar waargebeurde verhalen. Soms gebeurt er van alles, op andere momenten vrij weinig. " 'Vroege werken' is dat niet wat pretentieus? "Ik commence graag bij het commence en laat bescheidenheid graag over aan andere mensen.

William R. Forstchen,Corry van Bree,Frank van der Knoop's Een seconde later (Dutch Edition) PDF

Een electromagnetic pulse (EMP) vaagt in een klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt: verwarming, airco, desktops, banken, ziekenhuizen, auto's, vliegtuigen en alle andere apparaten en voertuigen waar elektronica in zitten. Een mystery met een bijzonder realistisch situation.

New PDF release: Ei op het menu (Dutch Edition)

? Kip used to be eerst, dus daarom nu Ei. Universeel en veelzijdig, lekker en voedzaam: eieren zijn onmisbaar in heel wat uiteenlopende bereidingen en je vindt ze terug in alle culturen. Auteur Luc Hoornaert trok op onderzoek uit en verzamelde zestig onweerstaanbare eiergerechten uit alle hoeken van de wereld, van China, Korea en Japan over Turkije en Iran tot in het Verenigd Koninkrijk.

Additional info for '14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

'14 -'18 in 100 dagen (Dutch Edition) by Mark De Geest


by Brian
4.2

Rated 4.27 of 5 – based on 45 votes

Published by admin